Nerea Miralles i Núria Cabezas ( 1r ESO)
Marta Villalobos i Marc Ribera ( 2n i 3r ESO)
ACTIVITAT: RECEPTES
Els nois i noies del TEA del Eugeni d'Ors ( 1r ESO) hem fet unes receptes de cuina, i aqui us les presentem:
Plàtans fregits amb salami
Preparació:
1. Pelar plàtans i tallar-los a rodanxes
2. Posar les rodanxes dels plàtans a la paella
3. Esperem uns segons i li donem la volta a les rodanxes
4. Traiem les rodanxes i les aixafem
5. Tornem a posar-les a la paella, esperem una mica i ho traiem i ho posem al plat
6. Després tallem el salami a rodanxes i ho posem a fregir a la paella
7. Ho posem tot al mateix plat, amb el salami per sobre el plàtan
Video de la recepta:
Jose del Carmen Moreta
CÒCTEL DE FRUITES
Què has de comprar:
Moltes fruites per exemple pera, poma, meló , pinya, papaya i també mel…
Com es fa:
Has de pelar totes les fruites i després picar-les en trocets petits.
Posar-ho tot en un bol.
Després avoca la mel per sobre de la fruita.
Video de la recepta:
Mabel Mendez Adris
PIQUE MACHO
Ingredients
1/2 Kg. de carn de cap de bestiar
1/2 quilo de xoriç de fregir
1/2 quilo de salsitxa de cocte
2 cebes vermelles grans
2 pebrots
2 “morrones” grans
2 locotos (pebrots picants)
2 tomàquets
3 ous
1 quilo de papa (patates)
Preparació
Picar la carn en fregir-la, posar-hi sal i pebre al gust, fer el mateix amb el xoriç.
Barrejar a la mateixa paella el xoriç, la carn i les salsitxes.
Tallar la papa en tires i fregir-la.
Per a servir:
De base es col•loca en el plat una porció de papa fregida, de seguida la barreja de la carn, per a damunt la ceba i els pebrots tallats en tires primes amb trossos mitjans de tomàquet i els ous durs partits per la meitat.
Video de la recepta:
Luis Adolfo Alvarez
AMANIDA DE TONYINA
Ingredients:
Ceba
Enciam
Tonyina
Sal
Pebrot
Arròs
Oli
Preparació:
Es posa a fer l’arròs, picar la ceba amb aigua i li poses una mica de sal, ho poses tot a un plat gran,.
Picar el tomàquet, picar el pebrot, picar l’enciam, posar la tonyina al plat amb la ceba, l’enciam, el tomàquet i el pebrot.
Quan l’arròs estigui fet, el treus i el poses al plat amb l’amanida.
Bon profit!
Davis Palas
CEVICHE DE MARISC (Equador)
Ingredients:
2 lliures de tonyina fresca
1 lliura de yuca, fresca o congelada
2 cullerades d'oli
2 tomàquets picats
½ ceba picada
8 tasses d'aigua
5 branquetes de “cilantro”
Sal al gust
Adobat de ceba i tomàquet
Preparació:
1. Prepari un sofregit amb la ceba, el tomàquet, el comino, l’all i la sal.
2. Afegeixi l'aigua i les branques de cilantro.
3. Afegeixi la tonyina quan l'aigua comenci a bullir, fins que la tonyina estigui llesta, aproximadament uns 15 minuts.
4. Guardi el brou per a cuinar la yuca
5. Separi la tonyina en llotges, guardi per a afegir mes tarda.
6. Faci bullir el brou de tonyina i afegeixi les yucas, cuini-les fins que estiguin suaus.
7. Serveixi les yucas i talli-les en trossos petits.
8. Torni a posar les yucas picades i les rodanxes de tonyina al brou, rectifiqui la sal i escalfi-ho fins que estigui llest per a servir.
9. Per a servir el “encebollado” de peix es posa una bona porció de l'adobat de ceba i tomàquet damunt de cada plat sopa.
Video de la recepta:
José Daniel Loor